Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı Dalya Müslim’le ilgili detayları açıkladı

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı Dalya Müslim’le ilgili detayları açıkladı

 Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, Dalya Müslim’in Kürdistan Bölgesi’ne gelişi ve Türkiye’ye kaçak yollarla geçip Selami Yılmaz’ın ailesiyle görüşmesiyle ilgili yeni detayları paylaştı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi güvenlik kurumlarının Dalya Müslim’in Türkiye’ye nasıl geçtiğine dair yaptığı araştırma sonucunda, Müslim’in Duhoklu tüccar Beyar Ahmed Said’in kefaletinde Kürdistan Bölgesi’ne geldiğinin tespit edildiği belirtildi.

Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasında ticaret yapan Beyar Ahmed Said’in Dalya Müslim’in Türkiye’ye gidişiyle ilgili detayları anlattığının belirtildiği açıklamada, Said’in Selami Yılmaz’ın ailesiyle yakın ilişkisi olduğu ifade edildi.

Said’in Dalya Müslim’in Kürdistan Bölgesi’ne gelişi sürecinde Selami Yılmaz’ın ailesinin isteği üzerine kefil olduğu ve Yılmaz ile Müslim’i evinde ağırladığı bildirildi.

Açıklamada, Selami Yılmaz’ın Türkiye’ye dönmesinin ardından Müslim’in Said’in evinde kalmaya devam ettiği ve Yılmaz’ın ailesinin isteği üzerine Müslim’i kaçak yollarla Türkiye’ye götürüp, Yılmaz’ın ailesinin söylediği kaçakçıyla anlaştığı ifade edildi.

Dalya Müslim’in Selami Yılmaz’ın ailesine ulaşmasının ardından Said’in aileyle ilişkisinin devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, Yılmaz’ın ailesinin Said’e, “Dalya ve Selami birbirine kavuştu ve Mersin’deki polise teslim oldular” dediği bildirildi.

İkilinin polise teslim olmalarının ardından evlenmek istediğinin belirtildiği açıklamada, “Videolarda görüldüğü üzere Selami Yılmaz, Beyar Ahmed Said’e açıkça Dalya’nın kaçak yollarla Türkiye’ye geldiğini ve kendisinin polise teslim olduğunu söylüyor. Bunları kendisi ve Dalya’nın birlikte yaptıklarını belirtiyor” denildi.

Olayın hakikatinin bazı çevreler tarafından saptırıldığının vurgulandığı açıklamada, söz konusu olayın bir daha siyasi bir malzeme olarak kullanılmamasının temenni edildiği ifade edildi.

Salih Müslüm’ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm’ün Mersinde Türk devlet güçlerine teslim olduğunun haber yapılması üzerine PKK’ye yakın medya organları Dalya’nın KDP tarafından teslim edildiği yönlü haberler yapmış. Bu haber sosyal medya da büyük tepsi toplamıştı. Dalya’nın akrabaları da olay hakkında bilgi vererek Dalya’nın kendi isteği ile gittiği açıklamasını yapmıştı.

Diğer Haberler