İran’dan Kasım Süleymani’nin fotoğrafını yakan 3 Kürt gencine 16 yıl hapis cezası

İran’dan Kasım Süleymani’nin fotoğrafını yakan 3 Kürt gencine 16 yıl hapis cezası

İran islam Cumhuriyeti Doğu Kürdistanlı üç gencin Kasım Süleymani’nin fotosunu yaktıkları gerekçesi ile 16 yıl hapis cezasına çarpıtılmasına karar verdi.

Hengaw insan hakları örgütünün yaptığı açıklamada üç genç hakkında bilgiler verildi. Buna göre; geçtiğimiz aylarda  Kasım Süleymani’nin fotosunu yaktıkları gerekçesi ile Arman Hisenzade (20), Behmen Rehimi (19), Milad Hiseni (19) ve Sina Ebdullahi (17) gözaltına alınıyorlar.

Hengaw açıklamasına göre Seqiz Mahkemesi dava dosyasını inceleyerek tutuklu dört gençten üçüne ceza verdi. Buna göre Arman Hisenzade 6 yıl 7 ay, Milad Hiseni 6 yıl 6 ay, Behmen Rehimi ise 3 yıl 3 ay ceza aldı. Sina Ebdullahi’nin cezası ise henüz açıklanmadı.

Yeni yılın ilk günlerinde Bağdat’ta Haşdi Şabi sorumlusu Ebu Mehdi Mühendisi ile beraber ABD tarafından hedef alınan Kasım Süleymani’nin öldürülmesi bölgedeki krizi derinleştirmişti. Kasım Süleymani’nin defni günlerce sürmüş ve taraftarlarından tören esnasında yaşanan izdihamda ölenler olmuştu. Bunun yanı sıra iran içinde ve dışında pek çok çevre de Süleymaninin öldürülmesini kutlamıştı.

Diğer Haberler