Lahor Cengi Irak Ordusunu bu kez Germiyana getirmek istedi

Lahor Cengi Irak Ordusunu bu kez Germiyana getirmek istedi

Irak güvenlik güçlerinin YNK’nin anti terör güçlerinin  gözetiminde Germiyan’a geçmeye çalıştığı ancak Peşmerge Güçleri’nin izin vermediği bildiriliyor. YNK’Nin anti-terör güçleri Lahor Cengi ye bağlı çalışıyor.

Germiyan Bölgesi Peşmerge Güçleri komutanlarından Cimûr Rostem’in  verdiği bilgiye göre; Irak güvenlik güçlerinin Kuleco ve Kifrî bölgelerinden geçerek Qeretepe ve Germesêrê’ye güç yerleştirmek  istediğini ancak Peşmerge’nin buna izin  vermediğini söyledi.

Peşmerge komutanı Rostem, Irak ordusuna bağlı iki taburun helikopterler eşliğinde Germiyan bölgesine geldiğini, Peşmerge Güçleri’nin alarma geçtiğini sözlerine ekledi.

Kuleco Asayiş yetkilisi Şemal Ebdulrehman, Irak ordusunun YNK’ye bağlı anti terör timlerinin yol vermesi ile bölgeye geldiğini belirterek, Irak ordusunun iyi bir niyet ile buraya gelmediğini açıkladı.

Şemal Ebdulrehman, YNK’ye bağlı anti terör timlerinin Süleymaniye ve Germiyan’a döneceklerini sözlerine ekledi.

YNK’nin anti terör timleri  Lahor Cengî’nin başkanlığındaki Zanyari İstihbaratı’na bağlı. Kerkük ve Kürdistan idaresi dışındaki bölgelerin Haşdi Şabi’nin kontrolüne geçmesinde bu ekip etkin rol oynamıştı.

Diğer Haberler