BMGK’nin Babul Hewa sınır kapısı kararına Rojava Özerk Yönetiminden tepki: BM Türkiye’nin savaş suçlarını meşrulaştırıyor

BMGK'nin Babul Hewa sınır kapısına Rojava Özerk Yönetiminden tepki: BM Türkiye'nin savaş suçlarını meşrulaştırıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye ile Türkiye arasında bulunan Babul Hewa Sınır Kapısı’nın 2 gün önce insani yardımlar için Tür güvenlik birimleri’nin denetiminde açılmasını onayladı.

Bu karara ilişkin açıklamalarda bulunan Rojava Özerk Yönetimi Danışmanlarından Enwer Muşrif, kararın yanlış olduğunu ve BM’nin bu kararla Türk devletinin suçlarını meşrulaştırdığını söyledi.

Enwer Muşrif açıklamasında, BM’nin Türk devletinin saldırıları karşısında mülteci durumuna düşmüş mağdur insanlara yardım etmesi gerektiği yerde Türk devletine bağlı silahlı çetelere destek verdiğini belirterek, bu durumda BM’nin Türk devletinin yaptığı suçları onayladığı ve meşrulaştırdığı sonucunun ortaya çıkacağını ifade etti.

Enwer Muşrif açıklamasının sonunda bir çağrıda bulunarak, Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırılar neticesinde mülteci konumuna düşmüş insanlarında bu yardımlardan faydalanması için Tıl Koçer Sınır Kapısı’nın da açılmasını talep etti.

BMGK, 11 Temmuz’da aldığı bir kararla, kuzeybatı Suriye’ye yönelik BM sınır ötesi insani yardım mekanizmasını Cilvegözü-Babülhava sınır geçişini içerecek şekilde 12 ay süreyle uzatıldığını açıklamıştı.

Diğer Haberler