Video izle: İki ateş arasında kalan Zaxo’ya bağlı Evlehê köyü de boşaldı

Haftanin operasyonu, Pençe Kaplan, Zaxo, Batufa, PKK, Güney Kürdistan

Türk devletinin Haftanin’e yaptığı bombardıman devam ediyor. Zaxo köyü kırsalındaki köyler tek tek boşalıyor. PKK’nin insansız hava araçlarına karşı köylerin etrafına yerleşmesi Türk devletinin saldırılarına gerekçe oluyor.

Güney Kürdistan’da ki Darka Mazi kaynaklarının bildirdiğine göre Zaxo’nun Batufa nahiyesine bağlı Evlehê köyü dün ki top ve uçak vuruşları sonrası bu gün sabah saatleri sonrası tümden boşaltıldı.

Kaynaklarımızın bildiği kadarı ile dün çatışmanın köyün arkasındaki sırtlara taşınması sonucu köy halkı köyden ayrılmış sadece 5 aile kalmıştı. Hayvancılık yapan ve bağlarını bırakmak istemeyen beş ailede bu sabah saat 8 sularında köylerini boşalttı. Köylüler daha ilerde ki Bankê köyüne yerleşti.

Köylülerin çektiği görüntülerde havan toplarının köylerinin evine isabet ettiği görülüyor.

15 Haziran tarihinden bu yana Güney Kürdistan’da çatışma bölgesinde kalan 50 köy boşaltıldı. PKK gerillalarının köylülerin bahçelerini ve bağlarını kullanmaları, köyün içine girmeleri Türk devletinin saldırıları için gerekçe oluyor.  Köylülerin gerillalarını uyarmalarına rağmen tehdit edildiği de köylüler tarafından dile getiriliyor. İki ateş arasında kalan köylüler köylerini boşaltmak zorunda kalıyor.

Diğer Haberler