PKK Şeladize bölgesinde alıkoyduğu üç genci bırakmak için para talep etti

PKK Şeladize bölgesinde alıkoyduğu üç genci bırakmak için para talep etti

PKK’ye bağlı HPG güçleri Şeladize kırsalında el koyduğu üç genci ailelerinden toplam 50 Bin Dolar para talep etti.

Güney Kürdistan’daki Darka Mazi kaynakları PKK’nin 15 Haziran tarihinde el koyduğu 3 genç için para talep ettiğini bildirdi. Gençlere Şeladize ilçesine bağlı Sirye kasabasında el konmuş.
Kaynaklarımız kaçırılan gençler içinde şu bilgileri verdi.

  1. Rêgir ‘Elî Xalıd: Rekani aşiretinden. 35 yaşında ve Biyare köyünden.
  2. Mihemed Kerîm Xalıd: Rekani aşiretinden, Biyare köyü sakini ve ve 20 yaşında
  3. Usame Îsa Mihemed, Rekani aşiretineden, Hiryaşke köyü sakini

 Ailelerden 50 bin dolar istendi

Darka Mazi Kaynakları tutuklu üç gençten Mihemed Kerim Xalid’ın 6 Temmuz günü serbest bırakıldığını diğer iki gencin ailelerinin ise görüşmek için çağrıldığını belirtti. Görüşmede HPG adına hazır bulanan kişi iki gencin bırakılması için ailelerden para talep etti. Usame isa’nın ailesinden 30 bin Dolar, Regir Eli’nın ailesinden ise 20 bin Dolar para talep etti. Aileler belirtilen para miktarını vermeyeceklerini, corona nedeni ile ekonomik durumlarının yetmediğini ve para vermek için ise bir neden olmadığını belirterek HPG’nin kararına itiraz etti.

Süleymaniye’de de aidat toplama 

PKK’ye bağlı özel bir birimin Süleymaniye kentinde çalışan Kuzey Kürdistanlı vatandaşları toplayarak kişi başına her ay 100 Dolar aidat ödemeleri gerektiği yönünde toplantı yaptığı da belirtiliyor. Çoğunluğu inşaatlarda çalışan Kuzey Kürdistanlı işçiler içinde bu durumun da rahatsızlığa yol açtığı belirtiliyor. Fakat PKK biriminin YNK asayişi ile ilişki halinde olduğu ve kendilerini işten çıkarma vb nedenlerden çekinen işlerden bu duruma karşı bir tavır gelmediği de belirtiliyor. Darka Mazi kaynakları PKK’nin işçilerden sürekli vergi isteme nedeni de ekonomik nedenlere bağladığını belirtiyor.

Daha öncede Darka Mazi sitesi olarak PKK’nin seksiyon örgütü PJAK tarafından Rojhilat Kürdistan’ının da ki kolberlerden de vergi istendiği ve ödemeyi ret eden gençlerin cezalandırıldığını yazmıştık.

Diğer Haberler