Peşmerge Bakanlık Sözcüsü Feqê Ehmed: Irak Savunma Bakanlığı ile önemli maddelerde anlaşmaya varıldı

Peşmerge Bakanlık Sözcüsü Feqê Ehmed: Irak Savunma Bakanlığı ile önemli maddelerde anlaşmaya varıldı Kürdistan, :Babekir Feqe Ehmed, Irak Ordusu,

 Peşmerge Bakanlığı Medya ve İletişim Sorumlusu Babekir Feqê Ehmed, Irak Savunma Bakanlığı ile önemli bazı maddelerde anlaşma sağladıklarını söyledi.

Babekir Feqê Ehmed BasNews’e yaptığı açıklamaya göre, geçen hafta içerisinde Peşmerge Bakanlığı’ndan bir heyet Irak Savunma Bakanlığı yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Peşmerge Bakanlığı Medya ve İletişim Sorumlusu Babekir Feqê Ehmed açıklamasının devamında Irak Savunma Bakanlığı ile bazı önemli maddelerde anlaştıklarını belirtti. Varılan anlaşmayı imzalama amaçlı gelecek hafta içerisinde Irak Savunma Bakanlığı’ndan bir heyetin Erbil’i ziyaret edeceklerini söyledi.

Babekir Feqê Ehmed’in verdiği bilgilere göre, üzerinde anlaştıkları konuların 8 maddeden oluştuğunu bunların, ortak istihbarat kordinasyonu, Peşmerge Bakanlığı bütçesi, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde IŞİD’e karşı ortak mücadele, Ortak güvenlik projelerinin yürütülmesi maddelerinden oluştuğunu açıkladı.

Diğer Haberler