Doğu Kürdistan’ın Urmiye şehrinde 24 saatte 22 kişi corona nedeni ile hayatını kaybetti

Doğu Kürdistan’ın Urmiye şehrinde 24 saatte 22 kişi corona nedeni ile hayatını kaybetti

 İran devletinin Coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı  yetersiz önlem alması ve alınan önlemleri de erkenden gevşetmesi pandeminin önü alınamaz duruma gelmesine yol açtı.  Özellikle Doğu Kürdistan şehirlerinde ölümler durmuyor.Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Urmiye kentinde  de son 24 saat içinde 22 yurttaşhayatını kaybetti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Urmiye Tıp Fakültesi Dekanı Cewad Aqazade, son 24 saat içinde 22 kişinin Coronavirüsten hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kentte 328 kişinin daha Coronavirüs testinin pozitif çıktığını ifade eden Cewad Aqazade, 525 kişinin de virüs taşıdığı şüphesiyle karantinaya alındığını söyledi.

Urmiye kenti, Rojhelat kentleri içerisinde hem can kayıplarının en çok yaşandığı hem de en çok vakanın olduğu kent konumunda.

Son can kayıpları ile Urmiye’de şimdiye kadar Coronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 458’e yükseldi.

Rojhelat’ın diğer kentlerinde de durum kritik

Öte yandan Rojhelat’ın diğer kentlerinde de Coronavirüsün hızla yayılması söz konusu. Coğunluğu Urmiye’de olmak üzere, Rojhelat genelinde şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı bin 400’ü aştığı kaydedildi.

Rojhelat’ta sahada sağlık hizmeti sunan sağlık emekçileri, İran rejiminin Coronavirüs’ün özellikle Rojhelat’ta yayılmasını önemsemediğini, bununla birlikte halkta da duyarlılığın az olmasından dolayı vaka ve ölüm oranlarının hızla arttığını belirtiyor. Sağlıkçılar, halkın İran rejiminin uygulamadığı koruma önlemlerini kendi imkanlarıyla uygulaması uyarısında bulundu.

Diğer Haberler