PDK-Bakur’dan Ankara ve PKK’ye: Kürdistan’ın meşru otoritesini tanıyın

PDK-Bakur’dan Ankara ve PKK’ye: Kürdistan’ın meşru otoritesini tanıyın

Kürdistan Demokrat Partisi Bakur (PDK-Bakur), TSK’nın Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde yürüttüğü operasyonlar nedeniyle sivillerin zarar gördüğüne dikkat çekerek, tüm tarafları “Güney Kürdistan’ın meşru  otoritesini sorgulamaksızın tanıma ve kararlarına saygı göstermeye” çağırdı.

PDK-Bakur’dan yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) son günlerde “PKK’nin silahlı güçlerinin varlığını bahane ederek Güney Kürdistan’ı istila etme amacıyla yoğun bir saldırı başlattığı” belirtildi.

Operasyonların asıl amacının “PKK’nin silahlı güçlerini etkisizleştirmek” olmadığına vurgu yapılan açıklamada, “Günlerdir süren saldırıda PKK’den daha çok Güneyli halkımızın zarar gördüğü görülmektedir. Sonuncusu bugünlerde yaşanan Türk devletinin yıllardır sürdürdüğü saldırılarda yüzbinlerce Güneyli Kürt, köylerini boşaltmak zorunda kaldı ekonomik faaliyetlerini durdurdu ve ciddi sayıda şehid verdi” denildi.

Türkiye’nin bu operasyonla boşaltılan bölgelerde kalıcı olarak yerleşme niyetinde olduğu ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Böylece Güney Kürdistan yönetimi üzerinde sürekli bir baskı oluşturma, olası bir bağımsızlık ilanını önleme politakasını gerçekleştirmek istemektedir. Türkiye daha sonraki aşamada istila ettiği alanı sınır kapısı bahanesiyle Musul’a kadar genişletmek böylece  Güney ve Güneybatı Kürdistan arasındaki hattı kontrol altına alıp ülkemizin iki parçası arasındaki bağlantıyı kesmeyi önüne koymuştur.

Türk devleti uluslararası hukuku açık bir biçimde çiğnemekte, hiçbir siyasi ahlak ölçütü tanımamaktadır. Başta BM olmak üzere uluslararası caminanın bu pervasızca saldırılara dur demesi gerekmektedir. Türk devleti açık biçimde uluslarası camiayı ve dünya barışı üzerinde tehdit oluşturmaktadır.”

Taraflara da çağrıda bulunan PDK-Bakur, açıklamasında, “Güney Kürdistan meşru otoritesinin tüm tarafların sorgulama olmaksızın tanınması ve kararlarına saygı göstermesi gerektiğini savunur ve bu konuda çağrıda bulunur” denildi.

Diğer Haberler