KJB yöneticisi Leyla Agiri’nin Kobani’de SiHA suikasti sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi

KJB yöneticisi Leyla Agiri’nin Kobani’de SiHA suikasti sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi Leyla Van, Filiz Arslan, Günay Aslan, KCK,

23 Haziran gecesi Kobani’de Türk işgalci devletinin Kobani’nin Hahedef aldığı 4 kadın arasında KJB yürütme Konseyi üyesi Filiz Arslan’ın da olduğu öğrenildi.

Darka Mazi’nin Rojava’dan bildiren yerel kaynakları Kobani’nin Halince köyünde Türk işgalci devletinin katlettiği 4 kadından birinin KJB Koordinasyon üyesi Leyla Agiri kod adlı Filiz Arslan olduğunu bildirdi.
Türk devletinin saldırısının ardından önce dört kadının hayatını kaybettiği söylenmiş daha sonra üç kişinin adı verilmişti. Şu ana kadar KCK ve KJB’den bir açıklama gelmese de Leyla Agiri’nin hayatını kaybettiği yerel kaynaklar tarafından teyit ediyor. Ayrıca Leyla Van’ın abisi gazeteci-yazar Günay Aslan’da bu gün kendi hesabından Leyla Agiri’nin resmini paylaştı.

Leyla Van kimdir?

1973 Van Özalp doğumlu olan Leyla Agiri 1993 yılında PKK saflarına katılmış. 1994-1995 yılları arasında Şam’da eğitim göre Leyla AgiriSerhat, Avaşin, Zap, Xinere gibi alanlarda gerilla faaliyetinde bulunmuştur. PKK’nin askeri kanadı HPG saflarında iken bir gurup arkadaşı ile beraber Bahoz Erdal’a karşı örgütlenme yaptıkları gerekçesi ile tutuklanmış ve askeri çalışmalardan ayrılmıştır. PKK’nin kadın örgütlenmesi PAJK, YAJK, KJB, KJK gibi örgütlerde üst düzey sorumluluk almıştır. Son 4 yıldır Rojava’da olduğu bildirilen Leyla Van’ın Kobani’ de ki kadın çalışmalarının koordinatörü olduğu bildiriliyor.

Diğer Haberler