Mazlum Abdi Türk Devletinin Kobani’de katlettiği 4 kadın aktivist için tepki gösterdi: Katilam politikalarının devamıdır

Mazlum Abdi Türk Devletinin Kobani’de katlettiği 4 kadın aktivist için tepki gösterdi: Katilam politikalarının devamıdır

HSD Genel Komutanı Mazlum Abdi yaptığı açıklamada Türkiye’nin Rusya ve ABD ile imzaladığı 17 Ekim ve 22 tarihli anlaşmalara uymadığını söyledi.

Mazlum Abdi “Türk devletinin katliamcı politikalarına devam ettiğini söyledi”.

HSD Genel Komutanı Mazlum Abdi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: Türkiye uluslar arası hukuk ve anlaşmaları ayrıca 17 Ekim ve 22 Ekim tarihli anlaşmalara riayet etmiyor. Bu anlaşmalardan biri Amerikan Başkanı Mayk Pence ve Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin ile ortak hazırlanmıştı ve Türk devletinin bölgeye olan saldırılarını durdurmayı amaçlıyordu.

Abdi ayrıca yaptığı açıklamada Türkiye’nin etnik temizlik ve kanun dışı davranışlarından sorumlu olan Amerika ve Rusya olduğunu altını çizdi.  Abdi ayrıca şunları söyledi: 2015 yılında Kobani’de gerçekleşen ve 271 kadın ve çocuğun öldürüldüğü saldırının yıl dönümüne yakın bir tarihte Helince köyüne gerçekleşen saldırı Kürtlere uygulanan katliam siyasetinin devam ettiğini gösterir.

Neler olmuştu?

Dün gece saatlerinde Türkiye’ye ait SiHA’lar ile Kobanînîn Halînce köyündeki bir eve saldırı yapılmıştı. Saldırı da katledilenlerin Kongreya Star Fırat Bölge Koordinasyonu üyeleri Zehra Berkel ve Hebûn Mela Xelil ile ev sahibi Emine Weysi oldukları kaydedildi.

Diğer Haberler