HÜDA-PAR’dan Rojavadaki ittifaka dair yorum: ABD’nin Kürtler arası ittifakın başında olması ürkütücü

HÜDA-PAR'dan Rojavadaki ittifaka dair yorum: ABD'nin Kürtler arası ittifakın başında olması ürkütücü

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Sağlam, Rojava’da Kürtler  arasındaki ittifak çabalarının başında ABD’nin olmasının endişe verici ve ürkütücü olduğunu söyledi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, yaptığı haftalık gündem değerlendirmesinde, Rojava’da Kürt siyasi partileri arasındaki ittifak çabalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rojava’da Kürt siyasi taraflar  arasındaki ittifak çabalarına ilişkin değerlendirmesinde Sağlam, “ABD ve PYD’nin de bu ittifak arayışının bir tarafı olması endişe vericidir” dedi.

“Herkesin kendisini güven içerisinde hissettiği adil bir yönetim görmek istiyoruz”

Suriye Kürtleri arasındaki ittifak görüşmelerini dikkatle takip ettiklerini söyleyen Sağlam, bölgede herkesin kendisini güven içerisinde hissettiği adil bir yönetim görmek istediklerini söyledi.

Kendi çıkarları dışında hiçbir şeyi umursamayan ABD’nin Kürtler arası ittifakın başında olmasını ürkütücü olarak niteleyen Sağlam, “Bunun yanı sıra; Suriye’de kaos başladığı günden beri 700 bini aşkın Suriyeli Kürt vatandaşın Türkiye ve Irak Kürdistan Bölgesine sığınmaları, sayısız Kürt kanaat önderi, âlim, akademisyen ve siyasetçinin katledilmesi, kaçırılması ve sürgün edilmesinden sorumlu olan PYD’nin de bu ittifak arayışının bir tarafı olması endişe vericidir” diye konuştu

İttifakta bütün Kürtlerin adil bir şekilde temsil edilmesi gerektiğinin altını çizen Sağlam, “Zira PYD’nin anlaşmaya uyacağının hiçbir garantisi yoktur. İttifakta silahlı silahsız bütün Kürtlerin adil bir şekilde temsil edilmesi, silahlı olan grupların tahakkümünün önünün alınması, ittifakın yürüyebilmesinin en önemli şartlarıdır” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler