KDP’den bombardımanlara ilişkin açıklama

KDP’den bombardımanlara ilişkin açıklama

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Türkiye ve İran tarafından düzenlenen bombardımanların endişe verici olduğunu, PKK’nin de Kürdistan Bölgesi’ni çatışma sahasına çevirmekten vazgeçmesi gerektiğini bildirdi.

KDP’den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin PKK’ye karşı  Kürdistan Bölgesi topraklarında düzenlediği operasyonların endişeye yol açtığını, iki tarafın da çözüm için barışçıl yolları tercih etmesi gerektiğini belirtti.

Yaşananların devam etmesi halinde en çok zararı Kürdistan Bölgesi’nin göreceği belirtilen KDP’nin açıklamasında şunlara yer verildi:

“Türkiye ve İran’ın Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştirdiği ve sivil vatandaşlarda kaygıya ve sınır bölgelerinde istikrarsızlığa yol açan askeri operasyonlar, top saldırıları ve bombardımanlarından ciddi endişe duyuyoruz.

Bu konu yeni değildir ve yıllardır tekrar etmektedir. Bu sefer ve her seferinde iki ülkenin ilgili taraflarıyla görüşerek endişelerimizi aktardık.

Onlar da Kürdistan Bölgesi’ne karşı hiçbir karşıtlıklarının olmadığını, bombardımanlarının gerekçesinin Bölge topraklarında varlık göstererek İran ve Türkiye’ye karşı askeri eylemlerde bulunan muhalif silahlı Kürt güçleri olduğunu belirtmektedirler.

PKK şu an Kürdistan Bölgesi’nin yaklaşık 500 köyünü elinde bulundurmaktadır ve bu duruma göz yummuş bulunuyoruz ancak bu durum böyle devam ederse bombardımanlar nedeniyle Bölge daha büyük kayıplar yaşayacak ve Bölge’nin diğer yerleri de tehlikeye girecektir.

Bütün tarafların şunu anlaması gerekiyor ki mücadele ve yönetim, pazarlık ve sorumsuz siyasetle yapılmaz. Bu yüzden daha önce belirttik, şimdi de belirtiyoruz, diğer parçalarda Kürt sorununun siyasi mücadele ve barışçıl yollarla çözümünden yanayız. Eğer PKK ve diğer silahlı taraflar Kürdistan Bölgesi’nin karar ve yönetimine bağlı kalamıyorlarsa çatışma ve eylemlerini kendi gerçek sahalarına taşısınlar ve Kürdistan Bölgesi vatandaşları için daha fazla tehdit ve yıkıma yol açmasınlar.”

Diğer Haberler