Kürdistan Bölgesi hükümetinden Türkiye ve PKK’ye çağrı

Kürdistan Bölgesi hükümetinden Türkiye ve PKK'ye çağrı

Kürdistan Bölgesi hükümeti, Duhok’ta sivillerin yaşamını yitirmesine neden olan saldırıdan ötürü Türkiye’den Kürdistan topraklarına ve egemenliğine saygı duymasını, PKK’den de Kürdistan Bölgesi topraklarını terk etmesini istedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne  (TSK) savaş uçaklarının Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Şeladize ve Kani Masi kasabaları kırsalını bombalaması  sonucu 5 vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından Kürdistan Bölgesi hükümetinden açıklama geldi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil yaptığı yazılı açıklama,  “Bugün sınır bölgelerinden yaşanan olayları üzülerek endişe içerisinden takip ediyoruz. Saldırılar bölgede can ve mal kaybına neden oldu. Kürdistan Bölgesi hükümeti vatandaşlarımızın şehit olmasına ve mallarına zarar gelmesine sebep olan söz konusu saldırılarıyı kimin tarafından hangi nedenlerle olursa olsun kınıyor” dedi

Türkiye ve PKK’ye seslenen Adil açıklamanın devamında şu sözler yer verdi:

“Buradan Türkiye Cumhuriyeti’ne topraklarımıza ve ülkemize saygı göstermesini talep ediyoruz. PKK’nin de söz konusu bölgeleri boşaltarak daha fazla kargaşaya neden olmaması gerekiyor. Kürdistan Hükümeti komşu ülkelerle dostane ilişkileri içerisinde olmayı arzuluyor. Aynı zamanda Kürdistan Bölgesi topraklarından hiçbir komşu ülkeye saldırı düzenlenmesini de istemediğmizii vurgulamak istiyoruz.

Bu vesileyle buradan hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”

Diğer Haberler