Hewler: Parlamento ve Adliye karantina altına alındı

Hewler: Parlamento ve Adliye karantina altına alındı

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu üyesi bir milletvekili ve bazı parlamento çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinin pozitif çıkmasının ardından, tüm milletvekilleri 14 gün boyunca karantina altına alınacak.

Rûdaw TV haber bültenine katılan Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Gelawêj Ubeyd, “Covid-19’a yakalanan parlamenterin diğer parlamenterlerle teması vardı. Bundan dolayı Kürdistan Parlamentosu’nun çalışmaları 14 gün boyunca durduruldu. Parlamenterler ve parlamento çalışanları 14 gün boyunca evlerinde karantina altında olacak ve aile üyeleri ve halkla hiçbir şekilde temas halinde olmamaları gerekiyor” dedi.

Gelawêj Ubeyd, milletvekillerinin halkla teması sonucunda Covid-19’un Parlamentoya bulaştığını ifade etti.

Kürdistan Parlamentosu’nda Çarşamba günü yapılan açıklamada, milletvekilleri ve çalışanlara yapılan 197 Covid-19 testinden bazılarının pozitif çıktığı ve bu nedenle Parlamento çalışmalarının 2 hafta süresinde durdurulduğu belirtilmişti.

Öte yandan Erbil Adliyesi’nde görevli iki hakimin Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından adliyede çalışmalar durdurularak 14 günlük karantina süreci başlatıldı.

Kürdistan Bölgesi’nde toplam bin 709 Covid-19 vakası bulunuyor. Bin 709 hastadan 551’i iyileşirken 30 kişi de hayatını kaybetti.

Diğer Haberler