Kürt siyasi tutsak gizlice idam edildi

Hîdyat Abdullahpur, iran, idam, Kürdistan

Bir aydır kendisinden haber alınamayan Kürt siyasi tutuklu Hîdayet Abdollahpur’un 20 gün önce avukatı ve ailesine bilgi verilmeden gizlice  idam edildiği ortaya çıktı.

Doğu Kürdistan İnsan Hakları Hengaw, bir ay önce Urmiye Merkezi Cezaevi’nden bilinmiyen bir yere götürülen Kürt siyasi mahkum Hîdayet Abdollahpur’un 20 gün once gizlice idam edildiği ortaya çıktı. Hîdayet Abdollahpur’un idam edildiği ailesinin Urmiye Başsavcılığı’na başvurması sonucu ortaya çıktı.

Hengaw’ın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Hîdayet Abdollahpur’un ailesi bu sabah çocuklarının akibetini sormak için Urmiye Mahkemesine başvurdu.  Aile, Urmiye savcılığından Hîdayet Abdollahpur’un 20 gün önce Qeresel köyünde idam edildiğini ancak idam edildiğine dair ne bir belge olmadığını ve avukatına dahi haber verilmediğini kaydetti.

Hengaw bir sure once Kürt siyasi tutuklunun ailesinin çocukları ile görüşmek üzere Urmiye Devrim Mahkemesine başvurduğunu, ancak Hîdayet Abdollahpur’un Urmiye’de tutulmadığını ve yerinin bilinmediğini öğrenmesi üzerine eşi, İran İtlahatı’nın bilgi vermememsi nedeniyle kimsesizler mezarında mezarını arayacaklarını açıklamıştı.

Doğu Kürdistan’ın Şino kentinde ikamet eden iki çocuk babası Hîdayet Abdollahpur,  İran Kürdistan Demokrat Partisi’ne (PDK-İ) yardım ettiği gerekçesiyle  tutuklanmış ve “terror örgütüne üye olmak” suçlamasıyla idama mahkum edilmişti.

Diğer Haberler