ANF’nin yalan haberine Murat Karayılan’dan ret ve eleştiri

ANF’nin yalan haberine Murat Karayılan’dan ret ve eleştiri

3 Haziran Salı günü PKK’nin yayın organlarından Fırat Haber Ajansı tarafından MİT-KDP yapımı provokasyon hazırlığı başlığa ile bir haber yayınlanmıştı. Sosyal medyada haberin yalan olduğuna dair pek çok yorum ve eleştiri gelmişti. Bu gün Murat Karayılan’da ANF’nin haberini eleştirdi.

ANF’nin 3 Haziran tarihinde yaptığı haberde özetle şunlar belirtilmişti:  adının açıklanmasını isteyen bir asayiş üyesi Duhok’da ki bir otelde MİT ve Parastın’ın toplantı yaptığını iddia ediyor.  Buna göre gerilla kıyafeti giyen bir gurup şehirde sivilleri, Türkmenleri vuracağı bunun için 200 gerilla kıyafeti hazırlandığı, büyük katliamlar yapılarak suçun PKK’nin üstüne atılacağı yazılmıştı. Haber sosyal medyadaki birçok kullanıcı tarafından yalan haber ve provokatif haber olarak verilmişti. Bu gün Murat Karayılan’da bu haberi eleştirdi.

Dün Mezopotamya Radyosuna katılan Murat Karayılan kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Sorulardan biri de ANF’nin haberiydi. Spikerin “ANF’ye adını vermek istemeyen Duhok Asayişinden bir kaynak, MİT ve Parastin’ın toplantı yaparak, provokatif bir harekat üzerinde anlaştıklarını iddia etti. Bu iddia, ciddiye alınmalı mı?” sorusuna Karayılan kesin bir dille ret cevabı vererek şunları belirtti: Elimizde var olan bilgilerle böyle bir haberi teyit edemeyiz. Şimdiye kadar böyle bir şey duymadık. O bölgedeki arkadaşlarımızdan böyle bir bilgi almış değiliz. Eğer gizli bir plan varsa basının görevi onu deşifre etmektir. Böyle bir çaba yanlış değildir fakat güvenilir, ulusal ve ciddi bir basın kurumu, eline böyle bir bilgi ulaştığında başka kaynaklara da başvurup doğruluğunu teyit ettikten sonra yayınlamalı. Benim görüşüme göre bu konuda eksiklikler var. Basın organlarının daha dikkatli olması gerekir. Bu tür haberler ciddi konulardır.

ANF özellikle son dönemde asparagas ve provokatif haberleri ile bir çok kez eleştiri konusu oluyor. Adı verilmeyen kaynaklara, dayandırılan haberlerde toplumun hassa olduğu pek çok konuya dair haberler yapılıyor. Özellikle de Kürdistan Bölgesel Yönetimini açıkça hedef haline getirmeyi amaçlayan haberler sosyal medya kullanıcılarının ANF’ye dönük sert eleştiriler getirmesine yol açıyor.

Diğer Haberler