Süleymaniyede Corona’da son durum: 3 kişi hayatını kaybetti,  50 kişinin durumu ağır, 10 kişi entübe edildi

Süleymaniyede Corona’da son durum: 3 kişi hayatını kaybetti,  50 kişinin durumu ağır, 10 kişi entübe edildi

Bu gün sabah saatlerinde Kürdistan Bölgesel Yönetimine bağlı Süleymaniye Şehrinde bir kişinin hayatını kaybettiği duyrulmuştu, öğlen saatlerinde ise iki kişi daha hayatını kaybetti.

Süleymani’ye sağlık müdürü yardımcısı Eriş Salim yaptığı açıklamada daha önce Corona tespit edilen iki hastanenin kapasitesinin tümden durduğunu bu nedenle de başka bir hastaneyi daha Corona hastaları için boşalttıklarını söyledi.

Salimin verdiği bilgilire göre Süleymaniye’de 50 kişi hastalığı çok ağır koşullarda geçiriyor. 10 kişi ise şu an entübe edilmiş durumda ve hayati riskleri bulunuyor. Bunlardan Şehit Aso hastanesinin 150 yatak kapasitesinin, Serçınar hastanesinde 65 hastanın, Şehit Hemin hastanesinde 100 kişinin tedavi gördüğünü ve bu hastaların hepsinin tedaviye muhtaç durumda olduğunu belirtti. Ayrıca Corona testleri pozitif çıktığı halde hastalığı hafif atlatan veya belirti göstermeyenlerde iki ayrı otelde tutuluyor.

Şu ana değin Süleymaniye’de 500 kişi coronaya yakalandı bunlardan 164 kişi tedavi görerek hastalığı atlattı, 325 kişi ise hala tedavi görüyor.

 Şu ana değin Kürdistan Bölgesinde 925 kişi Corona virüsüne yakalandı, bunlardan 441 kişi tedavi oldu, 16 kişi ise hayatını kaybetti.

Diğer Haberler