Reber Ahmet: virüs tehlikesi olmadığı halde hükümetin sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini iddia edenlerin yasal işlemlere tabi tutulacak

Reber Ahmet: virüs tehlikesi olmadığı halde hükümetin sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini iddia edenlerin yasal işlemlere tabi tutulacak

Kürdistan’da coronavirüs vakalarının artması üzerine ilan edilene sokağa çıkma yasağına ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. İçişleri Bakanı Reber Ahmed, yarından itibaren halk için bazı dükkanların açılıp, kolaylıklara gidileceğini belirtti.

Coronavirüsle Mücadele Yüksek Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Reber Ahmed, sokağa çıkma yasağını uzatmayı düşünmediklerini ve halka kolaylık sağlayacaklarını söyledi.

Halka kolaylık olması için bir çok mekanın açıldığını ancak kurallara bağlı kalınmadığını kaydeden Ahmed, son günlerde Covid-19 vakalarındaki artışa değindi.

Covid-19’la mücadele için alınan tedbirlere uymayanların ve televizyonlarda virüs tehlikesi olmadığı halde hükümetin sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini iddia edenlerin yasal işlemlere tabi tutulacağını vurgulayan Ahmed, valiliklere bazı kolaylıklara gitmeleri için yetki verildiğini bildirdi.

Tedbirlere bağlı kalınmaması durumunda durumun çok tehlikeli bir hal alacağını belirten Ahmed, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin halkın sağlığını korumak için her şeyi göze aldığını, ancak bazı kesimlerin süreci istismar etmeye çalıştığını ifade etti.

Virüsün hızlı bir şekilde yayıldığını söyleyen Ahmed, son günlerde Süleymaniye’de vaka sayılarının 120’yi aştığını ve Erbil ile Süleymaniye’de ölümlerin olduğunu kaydetti.

Ahmed, virüsün 2’nci dalgasını yaşamadıklarını ve ilk dalganın devam ettiğini belirtti.

Diğer Haberler