ABD’li komutan: Kürdistan Bölgesi, ABD’nin önemli bir ortağıdır

ABD’li komutan: Kürdistan Bölgesi, ABD’nin önemli bir ortağıdır

Uluslararası Koalisyon ’un Irak ve Suriye Özel Operasyonlar Komutanı General Eric Hill, Kürdistan Bölgesi’nin terörle mücadele konusunda ABD’nin bölgedeki önemli ortaklarından biri olduğunu belirterek, terör tehdidinin devam ettiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Uluslararası Koalisyon ‘un Irak ve Suriye Özel Operasyonlar Komutanı General Eric Hill ve beraberindeki heyet ile başkent Erbil’de bir araya geldi.

Toplantıya ilişkin Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Başbakan Mesrur Barzani, IŞİD’in yeniden eyleme başladığını özellikle de Kürdistan Bölgesi’nin idaresi dışında kalan bölgelerde Kürt çiftçilerine ait tarım arazilerinin ateşe verilmesi ve çiftçilerin kaçırması gibi olaylardan dolayı endişe duyduğunu aktardığı belirtildi.

Toplantıda Irak, Suriye ve bölgede yaşanan gelişmelerin yanı sıra Peşmerge Güçleriyle Uluslararası Koalisyon güçleri arasında devam eden işbirliği ele alındı.

Açıklamada tarafların ‘IŞİD teröristlerinin oluşturduğu tehditlerle mücadeleye devam edilmesi gerektiğine’ vurgu yapıldı.

General Eric Hill ise, Kürdistan Bölgesi’nin terörle mücadele konusunda ABD’nin bölgedeki önemli ortaklarından biri olduğunu belirterek, “Terörle mücadele sona ermedi, bu kapsamda Irak ve Kürdistan Bölgesi’yle işbirliğinin daha fazla geliştirilmesi ve devam etmesi gerekiyor” dedi.

Diğer Haberler