Güney Kürdistan’da arife günü iki köy bombalandı

Güney Kürdistan’da arife günü iki köy bombalandı

Türk devletine ait savaş uçakları bu gün Kürdistan Bölgesel Yönetimine bağlı Şeladize ve Nehle bölgelerini bombaladı.

Darka Mazi kaynaklarının bildirdiğine göre bu gün Türk savaş uçakları Duhok il sınırları içinde kalan Nêrwe, Rêkan, Nehlê bölgelerini bombaladı. Alanda hareket eden PKK gerillalarını takip eden insansız hava araçları yerleri tespit ettikten sonra savaş uçakları köylere yakın yerleri vurdu.

Sabah saat 11:00 sıralarında Nehele bölgesindeki Çemanke alanında buluanan Hizanke mağaralarını vurdu.

Daha sonra saat 11.30 sıralarında ise Şeladize ilçesine bağlı Nêrwe- Rekan bölgelerine bağlı Bêsepê köyü sırtlarını vurdu.

Her iki bombalamada da köylere çok yakın vuruşlar yapılıyor. PKK’nin kendini korumak için köylülerin topraklarına girmesi sonucu köylere yakın yerler hedef oluyor. Böylelikle köylüler her iki tarafından sivil hayatını önemsemeyen yaklaşımları sonucu korku dolu anlar yaşıyor, çocuklar ve bebekler ise birçok psikolojik sorun ile karşı karşıya kalıyor. Daha önce de bölge halkı PKK’ye çağrı yaparak köylerden uzak durmasını istemişti.

Videoda da görüldüğü gibi uçak saldırısı sonucu halk ciddi anlamda bir kaygı yaşıyor.

Piştre û li saet 11:30 sibê balefirên Tirkiyê moşekeke din li “Deriyê Bêsepê” li aqarê gundê “Bêsepê” yê girêdayî Navçeya Şêladzê li devera Nêrwe Rêkan xistiye.

Diğer Haberler