Kürt çiftçilerden ‘ithal’ Araplara: Tehditlerden korkmuyoruz

Kürt çiftçilerden ‘ithal’ Araplara: Tehditlerden korkmuyoruz

Kürt topraklarına dışarıdan getirilip yerleştirildikleri için Kürtler tarafından “ithal” Araplar olarak adlandırılan kişilerin, çektikleri bir videoda tehditlerde bulunmasına Kürt çiftçilerden yanıt geldi.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, dışardan getirilen bazı Arapların, Kürt çiftçilere ait bir tarlada ekinleri yolduğu, Kürtlere tehdit ve hakaretler savurduğu görülüyor.

Bu duruma tepki gösteren Kerkük’ün Sergeran ilçesinde yaşayan Kürt vatandaşlar, tarlalarının başında bekleyerek söz konusu kişilere, “Tehditlerinizden kormuyoruz” mesajı verdi.

Sergeranlı bir kadın da eline sopa alarak tarlasının başında, “Yüz Sergeranlı kadını toplarım, tarlalarımızın işgal edilmesine izin vermeyiz” dedi.

Bir diğer vatandaş da, “Yasalar Arapların elinde. İşlerine gelince uyguluyorlar, söz konusu Kürtler olunca uygulamıyorlar. Bunlar, eski rejimden (Saddam rejimi) farksız değiller” diye konuştu.

Çiftçilerin temsilcisi, bölgedeki 42 köyden 40’ında Kürtler yaşadığı için Araplar tarafından sorun çıkarıldığını, nüfus müdürlüğünün de kendisiyle çelişmesine rağmen Araplar lehine karar verdiğini belirtiyor.

Geçen iki yılda olduğu gibi bu yıl da hasat mevsimi geldiği için “ithal” Arapların gözü Kürt çiftçilerin ekinlerinde. Kürt çiftçiler ise tehditlere rağmen ekinlerini biçmeye çalışıyor.

Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerden olan Sergeran, 16 Ekim 2017’de Haşdi Şabi tarafından ele geçirildi. Bu tarihten itibaren dışarıdan getirilen Araplar tarafından Kürt çiftçilerin arazilerine el konulmaya başlandı. Karşı çıkan birçok kişi göçe zorlanırken, birçok çiftçinin ekinleri ateşe verildi.

Diğer Haberler