Türkiye’ye bağlı çeteler Afrin’de bir genç kız ve 8 erkek toplam 9 Kürt gencini kaçırdı

Türkiye’ye bağlı çeteler Afrin’de bir genç kız ve 8 erkek toplam 9 Kürt gencini kaçırdı

Türkiye’ye bağlı Suriyeli silahlı çeteler Efrin’de 9 Kürt gencini kaçırdı.

Efrin İnsan Hakları Örgütü’nün paylaştığı habere göre, Türkiye’ye bağlı Sultan Murat Tugayları, 11 Mayıs’ta Celeme köyünde Hevin Hesen Dibso (20) isimli Kürt kızını kaçırdı.

Insan Hakları Örgütü yayınladığı haberde, silahlı güçler içerisinde bulunan birisinin bir kaç defa evlenme amacıyla kaçırılan kızı ailesinden istediği, ailenin her seferinde red ettiğini, fakat Hevin dayısı Mihemed Mori ile birlikte Cindires’te Pazar alışverişindeyken, bu silahlı çete üyesi tarafından kaçırıldığını belirtti.

Kaçırılan genç kızın ailesi hemen resmi bir şekilde Cindires Polis Merkezine şikayette bulunmuş, fakat polis merkezi bir gün sonra aileye dönerek Hevin’in kaçıran silahlı kişinin Hevin’le evlendiğini belirtmiş ve köy muhtarını devreye koyarak uzlaşma yaratmak istemiş.

Diğer taraftan Efrin İnsan Hakları Örgütü yayınladıkları diğer haberde, Türkiye’ye bağlı Mihemed El Fatih isimli silahlı çete güçlerinin Reco’ya bağlı Memila köyünde 8 Kürt gencini kaçırdıklarını ve kişi başı 500 ABD doları fidye karşılığında serbest bırakacaklarını açıkladıklarını paylaştı.

Kaçırılan kişilerin kimlik bilgileri şu şekilde;

Kîmaho Enwer Kurdî: 30 yaşında.

Dozyar Enwer Kurdî: 30 yaşında.

Mihemed Osman: 24 yaşında.

Demxwaş Osman Kolîko: 33 yaşında.

Ehmed Wehîd Mustefa: 24 yaşında.

Ehmed Osman Mihemed: 27 yaşında.

Hesen Cemîl Hesen: 25 yaşında.

Enwer Osman Hemgulîno: 40 yaşında.

Diğer Haberler