Gündüz Irak polisi gece ise IŞİD’li oluyorlar

Gündüz Irak polisi gece ise IŞİD'li oluyorlar

IŞİD’li teröristler Kürdistan ve ırak arasındaki Mahmur gibi tartışmalı bölgeler olan Kürdistan kasabaları ve kırsal yerlerinde Kürt köylülerinin arazilerini ve ekinlerini yakıyor. Yerel bir yönetici ise arazi yakan kişiler için “onlar gündüz polis gece ise IŞID teröristidir” dedi.

Son aylarda Xanaqin, Mahmur ve diğer Kürdistan ve Irak arasında sınır olan Kürt bölgelerinde sivil halkın kaçırılıp öldürülmesi, ekinlerin yakılması gibi dizi uygulama hızla artıyor.
KDP’nin 23. Büro sorumlusu Kirmanç Abdullah bölgede yaşanan olaylar için bir basın açıklaması yaptı. Abdullah konuşmasında şöyle dedi: 16 Ekim 2017 yılı olaylarından sonra bölgeye dışardan önemli bir sayıda Arap getirilip yerleştirildi. Onlarda IŞID ile ilişki içinde hareket ediyorlar. Bunların birçoğu gündüz polis vb. güvenlik görevlisi gibi görünürken gece hepsi IŞID adına hareket ediyor.

Abdullah açıklamasında köylülere ait tarlaların yakılmasını bir felaket olarak kabul ettiklerini söyleyerek bunları işbirlikçileri aracılığı ile yapıyor dedi. Abdullah ayrıca konuşmasında “Irak Federal hükümetinin de bölge halkına yardım etmediğini, kendi itfaiye birimlerini hareket geçirmediğini ve Kürdistan bölgesinin de yangına müdahale etmediğini” belirtti.

Abdullah konuşmasının sonunda özellikle Mahmur kasabası üzerinde daha büyük bir tehlikenin olduğunu, kanun dışı yollarla ve siyasi amaçlarla Arapların Kürt toprakları üzerine getirildiğini söyleyerek bu Arapların da IŞİD ile olan ilişkisine dikkat çekti.

Diğer Haberler