Irak Hükümetinin ödemediği maaşları Kürdistan Hükümeti ödeyecek

Kürdistan Bölgesi Hükümeti yaptığı açıklamada, Bağdat’ın uzun bir süredir göndermesi gereken memur maaşlarını geciktirmesinden dolayı, hükümet olarak memur maaşlarını ödemeye başlayacaklarını belirtti. Kürdistan Bölgesi Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, yarından itibaren memur maaşlarının ödenmesine başlayacağını duyurdu. Maliye Bakanlığı açıklamasının devamında, maaş ödemelerinde önceliğin Sağlık Bakanlığı personelinde olacağını ifade etti. Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani dün yaptığı bir açıklamada, Bağdat’ın uzun bir süredir Kürdistan Bölgesi’nde görev yapan memurların maaşlarını göndermemesi nedeniyle, Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak var olan imkanlar dahilinde memur maaşlarını ödeyeceklerini dile getirdi. Erbil ile Bağdat arasında gerçekleşen anlaşma uyarınca, Bağdat her ay Kürdistan Bölgesi’nde görev yapan memur maaşları için Kürdistan Bölgesi Maliye Bakanlığı’na 453 milyar Irak dinarı göndermeyi taahhüt etmişti. Fakat Bağdat ‘siyasi sebeplerden’ dolayı uzun bir zamandır bu taahhüdünü yerine getirmiyor. Bu nedenle de Kürdistan Bölgesi’nde görev yapan memur maaşlarının ödenmesinde yaklaşık olarak 2 aydır sıkıntılar yaşanmakta ve ödemeler gecikmekte. Erbil ve Bağdat bir süredir bu problemi aşmak için karşılıklı görüşmeler sürdürüyor.

 Kürdistan Bölgesi Hükümeti yaptığı açıklamada, Bağdat’ın uzun bir süredir göndermesi gereken memur maaşlarını geciktirmesinden dolayı, hükümet olarak memur maaşlarını ödemeye başlayacaklarını belirtti.

Kürdistan Bölgesi Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, yarından itibaren memur maaşlarının ödenmesine başlayacağını duyurdu.

Maliye Bakanlığı açıklamasının devamında, maaş ödemelerinde önceliğin Sağlık Bakanlığı personelinde olacağını ifade etti.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani dün yaptığı bir açıklamada, Bağdat’ın uzun bir süredir Kürdistan Bölgesi’nde görev yapan memurların maaşlarını göndermemesi nedeniyle, Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak var olan imkanlar dahilinde memur maaşlarını ödeyeceklerini dile getirdi.

Erbil ile Bağdat arasında gerçekleşen anlaşma uyarınca, Bağdat her ay Kürdistan Bölgesi’nde görev yapan memur maaşları için Kürdistan Bölgesi Maliye Bakanlığı’na 453 milyar Irak dinarı göndermeyi taahhüt etmişti. Fakat Bağdat ‘siyasi sebeplerden’ dolayı uzun bir zamandır bu taahhüdünü yerine getirmiyor. Bu nedenle de Kürdistan Bölgesi’nde görev yapan memur maaşlarının ödenmesinde yaklaşık olarak 2 aydır sıkıntılar yaşanmakta ve ödemeler gecikmekte. Erbil ve Bağdat bir süredir bu problemi aşmak için karşılıklı görüşmeler sürdürüyor.

Diğer Haberler