Erbil’de bir mülteci kampı karantinaya alındı

Erbil'de bir mülteci kampı karantinaya alındı

Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil’de bulunan Daraşekran mülteci kampında Covid-19 vakasının tespit edilmesinin ardından kamp karantina alındı.

Başkent Erbil’in yaklaşık 20 km Kuzey Batısında bulunan ve çoğunluğu Suriyeli ve Rojavalı mültecilerin kaldığı Daraşekran mülteci kampında yeni tip koronavirüsü tespit edilmesinin ardından kamp karantinaya alındı.

Kürdistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, kampta yaşayan bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından kapın karantina altına alındığı belirtildi.

Giriş ve çıkışların yasaklandığı kampta Sağlık Bakanlığının belirlediği talimatlara uyulması gerektiği aksi takdirde cezai işlem uygulanacağının altı çizildi.

Başkent Erbil’de dün tespit edilen iki Covid-19 vakasından birinin Daraşekran kampında yaşayan 32 yaşındaki bir adam olduğu belirtildi.

Rûdaw’a konuşan Barzani Yardım Vakfı Ofis Müdürü İskender Salih, Covid-19’a yakalanan şahsın 18 Nisan’dan bu yana kamptan ayrıldığını ve geri dönmediğini söyledi.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre Kürdistan Bölgesi genelinde şu ana kadar 347 Covid-19 vakası tespit edildi. Bu süreçte 320 kişi iyileşirken 4 kişi de hayatını kaybetti.

Diğer Haberler