Mahmur Kampı konusunda Alman devletinden yanıt: Kampta ambargo yok

Mahmur Kampı konusunda Alman devletinden yanıt: Kampta ambargo yok

 Alman Federal Meclisi’nde grubu bulunan Sol Parti Mahmur konusunu geçtiğimiz Şubat ayının sonlarında Merkel’in başbakanlığındaki hükümetin yanıtlaması talebiyle bir dizi soru yöneltmişti.

Soru önergesi daha çok PKK ilişkileri ile tanınan Alman Sol parti milltvekilleri tarafından hazırlanmıştı.  Dün soru önerisini hükümet adına Dışişleri Bakanı müsteşarı Andreas Michaelis yanıtladı.
Andreas Michaelis cevabında “ Mahmur kampında her hangi bir ambargonun olmadığını, kamptaki halkın bağlı bulundukları Ninova Eyaletinin merkezi olan Musul ve ilçelerine gelip gide bildiklerini ayrıca Kerkük ve Süleymaniye’ye de sorunsuzca seyhat edile bildiğini belirtti.
Michaelis konuşmasında ayrıca “Mahmur Kampı ile bazı konuların devlet sırrı olduğunu da bellirtti”.
Mahmur konusunda PKK medyası tarafından sürekli olarak ambargo olduğu iddiaları bulunmaktaydı. PKK Avrupa ve Güney’de bu iddiasını doğrulamak için lobi yaptığı halde bu konuda her herhangi bir destek görmedi. Bunun nedeni de Mahmur kampına dönük BM ve Irak’ın mülteci kanunları dışında her hangi bir yaklaşımın olmaması gösteriliyor.

Mahmur Kampının PKK tarafından siyasi amaçlarla kullanıldığına dair pek çok iddia var. Bu nedenle BM’de  2004 yılında kamptan çekildiği gibi 2015 yılından bu yana da kampa yardım da bulunmuyor.

Diğer Haberler