KDP Politbüro toplantısı sonuçları açıklandı

KDP Politbüro toplantısı sonuçları açıklandı

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, bugünkü Politbüro toplantısında, son günlerde yaşayan ve gerginliğe neden olan sorunların diyalog yolu ile çözüme kavuşturulması konusunda karar alındığını söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Olağan Politbüro toplantısı Başkan Mesud Barzani başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının ardından partisinin resmi sitesine konuşan KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, toplatıda Irak’ta yeni kurulacak olan hükümet konusu ile Kürdistan Bölgesi’ndeki durumun etraflıca tartışıldığını belirtti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin daha önce Bağdat’ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Mustafa Kazımi’ye desteğini açıkladığını hatırlatan Muhammed, “Bizim sayın Kazimi’den talebimiz Kürdistan Bölgesi’nin özgünlüklerini ve haklarını gözönünde bulundurmasıdır” dedi.

Toplantıda Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmeleri de değerlendirdiklerini belirten KDP Sözcüsü, “Basına ve sosyal medyaya da yansıyan bir takım sorunların ve ardından yaşanan gerginliğin sona erdirilmesi için gerekli tüm adımların atılmasına karar verdik. Tüm siyasi tarafları hükümete destek için bir araya getirme çabası içerisinde olacağız.  Hükümetin sağlık ve ekonomi konularında başarılı olması için çabalamalı, enerjimizi bununun için sarfetmeliyiz. Tali sorunları bir tarafa bırakıp hükümete nasıl destek olabileceğimizi tartışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Covid-19 salgını nedeniyle hükümette yer alan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Değişim Hareketi (Goran) ile üçlü toplatı yapamadıklarına dikkat çeken Muhammed, “Sorunları sosyal medya ve basın üzerinden tartışmak yerine bir araya gelip çözüm üretmemiz gerekiyor. Bu süreçte tüm taraflara çok önemli bir sorumluluk düşüyor. Hükümeti kuran başlıca taraflar olarak bu hükümetin başarısı için çaba sarfetmeliyiz” diye konuştu.

KYB ile çözüm konusunda farklı perskektiflere sahip olmalarının doğal olduğuna vurgu yapan Mahmud Muhammed, “Fakat mevcut sorunlardan daha önemli ve daha büyük ortak amaçlarımız var. Bizim için önemli ve temel olan Kürdistan Bölgesi’nin çıkarlarıdır. Sürecin hassasiyetini gözönünde bulundurarak hareket etmek KDP, KYB ve Goran’ın sorumluluğudur” dedi.

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, sorunları karşılıklı diyalog ve anlaşışla çözmekten yana olduklarını vurgulayarak, KYB’nin de aynı tutum ve kararı aldığını söyledi.

Diğer Haberler