PDK”den Zine Wertê açıklaması: PKK Kürdistan halkına sorun üretmemeli

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbürosu, KCK’nin Zine Wertê’deki gelişmelerle ilgili KDP’ye yönelik ithamlarını şiddetle reddettiğini açıkladı. KDP tarafından yapılan açıklamada, Zine Wertê’ye gönderilen Peşmerge güçlerinin KDP Peşmergesi olmadığı ve Peşmerge Bakanlığı tarafından coronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında bölgeye gönderildiği belirtildi. KCK’nin iddialarının temelsiz olduğunun kaydedildiği açıklamada, Peşmergelerin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne bağlı olduğu ve Kürdistan halkının çıkarlarını koruduğu ifade edildi. KDP’nin tüm Kürt parti ve örgütlerine her zaman saygı gözüyle baktığı ve Kürt halkının sivil ve siyasi haklarının destekçisi olduğunun vurgulandığı açıklamada, “PKK’nin her yere güç gönderme ve Kürdistan Bölgesi’nin iç işlerine karışma hakkını kendisinde görmesi, ancak Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin kendi topraklarında görevini yapmasını doğal karşılamaması hayret vericidir” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, PKK’nin şimdi ve geçmişte Kürdistan Bölgesi karşıtı tutumunun ‘savaş kışkırtıcılığı’ olduğu ve Kürdistan Bölgesi kurumlarına, güvenliğine, istikrarına, huzuruna ve halkına hiç saygı duymadığının altı çizildi. PKK’nin eylemlerinden dolayı yüzlerce Kürt köyünün imar edilemediği ve binlerce kişinin bu köylerde yaşam hakkından men edildiğinin bildirildiği açıklamada, PKK’den dolayı Kürdistan Bölgesi halkının can ve malıyla bedel ödediği ifade edildi. PKK’nin işinin Türkiye’yle olup, Kürdistan Bölgesi’yle olmadığı ve PKK’nin Türkiye ile sorunlarını çözmesinin istendiği açıklamada, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığından dolayı Kürdistan halkına saygı duyması ve Kürdistan halkına sorunlar üretmemesi gerektiği belirtildi. Kaynak: Kürdistan24

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbürosu, KCK’nin Zine Wertê’deki gelişmelerle ilgili KDP’ye yönelik ithamlarını şiddetle reddettiğini açıkladı.

KDP tarafından yapılan açıklamada, Zine Wertê’ye gönderilen Peşmerge güçlerinin KDP Peşmergesi olmadığı ve Peşmerge Bakanlığı tarafından coronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında bölgeye gönderildiği belirtildi.

KCK’nin iddialarının temelsiz olduğunun kaydedildiği açıklamada, Peşmergelerin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne bağlı olduğu ve Kürdistan halkının çıkarlarını koruduğu ifade edildi.

KDP’nin tüm Kürt parti ve örgütlerine her zaman saygı gözüyle baktığı ve Kürt halkının sivil ve siyasi haklarının destekçisi olduğunun vurgulandığı açıklamada, “PKK’nin her yere güç gönderme ve Kürdistan Bölgesi’nin iç işlerine karışma hakkını kendisinde görmesi, ancak Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin kendi topraklarında görevini yapmasını doğal karşılamaması hayret vericidir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, PKK’nin şimdi ve geçmişte Kürdistan Bölgesi karşıtı tutumunun ‘savaş kışkırtıcılığı’ olduğu ve Kürdistan Bölgesi kurumlarına, güvenliğine, istikrarına, huzuruna ve halkına hiç saygı duymadığının altı çizildi.

PKK’nin eylemlerinden dolayı yüzlerce Kürt köyünün imar edilemediği ve binlerce kişinin bu köylerde yaşam hakkından men edildiğinin bildirildiği açıklamada, PKK’den dolayı Kürdistan Bölgesi halkının can ve malıyla bedel ödediği ifade edildi.

PKK’nin işinin Türkiye’yle olup, Kürdistan Bölgesi’yle olmadığı ve PKK’nin Türkiye ile sorunlarını çözmesinin istendiği açıklamada, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığından dolayı Kürdistan halkına saygı duyması ve Kürdistan halkına sorunlar üretmemesi gerektiği belirtildi.

Kaynak: Kürdistan24

Diğer Haberler