PKD: Zina Werte olayını partileştirip bizi eskiye çekmek istiyorlar

PKD: Zina Werte olayını partileştirip bizi eskiye çekmek istiyorlar

Kürdistan Demokrat Parti (PDK) Politbürosundan Zîna Wertê olayı hakkında açıklama yayınlandı.

PDK’den bugün akşam saatlerinde Zîna Wertê olayı hakkında yapılan açıklamada Zîna Wertê olayı ile hiçbir ilgilerinin olmadığı ve YNK (Kürdistan Yurtseverler Birliği)’nin meseleleri partileştirdiği ifade edildi.

PDK’nin söz konusu açıklamasında şu ifadeler yer aldı,” Peşmerge Bakanlığı’na bağlı ortak askeri gücün Zîna Wertê’ye gönderilme nedeni Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin coronavirüs salgınına karşı söz konusu askeri gücü bölgeye gönderdi. Bu güçler Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne bağlı güçlerdir ve hiçbir şekilde PDK ile ilgileri yoktur. Zîna Wertê’deki son olaylarda PDK hiçbir şekilde taraf değil ve PDK’nin bu olayların içinde olduğu iddialarını red ediyoruz.”

Açıklama şu şekilde devam etti, “Belirtmeliyiz ki YNK içinde bazı kimseler söz konusu olayı ve birçok konuyu partileştirip bizleri eski döneme götürmek istiyorlar. Seçilmiş, resmi ve Kürdistan Bölgesi’nin birçok siyasi gruplarından oluşmuş  Kürdistan Bölgesi Hükümeti sadece böylesi konularda söz söyleme hakkına sahiptir. Kürdistan Hükümeti’nin, Kürdistan Bölgesi’nin çıkarları ve Kürdistan halkının korunması gerektiği her durumda askeri gücü harekete geçirme yetkisi vardır. “

PDK’nin açıklamasında,” PKK’nin söz konusu yerde varlığının sorulması gerekiyor. Şunu belirtiyoruz ki Kürdistan Bölgesi askeri gücü milli bir duruşla Kürdistan Bölgesi’nin hizmetinde olmalı” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler