PDK’den Roj Peşmergeleri ile haberlere açıklama: iflas edilmiş bir siyaset ve ahlaksızlığın bir sonucudur

PDK’den Roj Peşmergeleri ile haberlere açıklama: iflas edilmiş bir siyaset ve ahlaksızlığın bir sonucudur

Kürdistan Demokrat Partisi(PDK) Enfermasyon ve Basın Kuruluşu, Libya’da yakalanan kişinin, PDK ve Roj Peşmergeleri ile yakından uzaktan alakasının olmadığını açıkladı.

PDK  Enfermasyon ve Basın Kuruluşu, bir üsredir bazı medya gruplarınca servis edilen “Libya’da bir Roj Peşmergesi üyesinin yakalandığı” iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Libya’da yakalanan bir çete hakkında, son bir kaç gündür bazı Kürt medya grupları PDK ve kahraman Roj Peşmergelerini haksız yere  karalama kampanyası yürütmektedir.

Libya’da yakalanan bu kişi hakkında şüpheli bir bir kimlik düzenlenerek, PDK ve Roj Peşmergeleri ile ilgisi olmamasına rağmen bağdaştırılmak istenmiştir. Bu kişinin hiç bir şekilde PDK ve kahraman Roj peşmegeleri ile alakası yoktur, hiç zaman Peşmerge olmamıştır!” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:”Libya’da yaşanan çatışma ve çelişkiler uluslararası düzlemde gerçekleşmektedir ve PDK’nin burdaki kriz ile hiç bir ilgisi ve siyaseti bulunmamaktadır.  PDK, Peşmerge ve Kürtlerin isminin temelsiz bir şekilde burada kullanılması iflas edilmiş bir siyaset ve ahlaksızlığın bir sonucudur.”

PDK’nin açıklamasının sonunda “Eğer bu kişi hakkında bahsedilen iddialar doğru olsaydı eğer (Ki kesinlikle asılsız iddialar) Kürt mücadele tarihinde, devrim saflarından kaçıp düşman saflarına sığınan Kürt savaşçı ve devrimcilerin olduğu tüm siyasi taraflarca  iyi bilmektedir.

Roj Peşmergeleri kahramanca Kürdistan topraklarını teröre karşı savanunmakta ve bu uğurda şehit vermektedir. Roj Peşmergeleri, hain ve çetelerin özellikle Pirdê  ve  Sihêla’da düşmanın püskürtülmesi destanında kahramanca yer almış, savaşmışlardır.”   ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler