Batman’da 50 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı

Batman’da 50 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı

Batman Valisi Hulusi Şahin, kentte 500 kişiye Covid-19 testi yapıldığını ve test sonucu pozitif çıkan kişi sayısının 50’yi bulduğunu söyledi.

Batman İl Pandemi Kurulu toplantısının ardından konuşan Vali Hulusi Şahin, son birkaç gün içerisinde korona virüs enfekte sayısının 20’li rakamlardan 50’lere çıktığını belirtti.

Şahin, yaptığı açıklamada, “Maalesef aradan birkaç gün içerisinde bizim sonuçlarımızda ciddi bir artış oldu ve 20’li rakamlardan 50’li rakamlara birkaç gün içerisinde ulaştık. Ciddi bir artış var ilimizde bunun sebebi genel itibari ile büyük fotoğrafa baktığımızda biz çok kötü ilerden değiliz ancak artış hızımız artı bununla ilgili olarak benim gördüğüm bazı vatandaşlarımızın bazı işletmelerin vurdumduymazlığı ve umursamazlığı başı çekiyor” dedi.

“Maalesef halen sokaklarımız çarşı pazarımız dolu sosyal mesafeye uymamakta direnenler var” diyem Şahin, şunları kaydetti:

“Maske takmamakta direnenler var. Artık ilimizde maske problemi yok, binlerce maske dağıtık ve halende maskeler dağıtılıyor. Bunun dışında bulaş çalışmaları bu işin en önemli bölümü yani pozitif vaka bulduğunuz zaman onun temas ettiği tüm temasları çalışmanız lazım. Bu hususta bazı işletmeler bize yardımcı olmuyorlar bize yardımcı olmayan ve tavırları itibariyle virüsün yayılmasına zemin hazırlayan işletmeler var biz bunlarla ilgili sert tedbirleri alacağız almaya da başladık. Bu nelerdir ağır para cezaları kapatma ve hata eğer davranışları nedeniyle ciddi anlamda bir rahatsızlık bir hastalık yayımı olursa Türk Ceza Kanunun ilgili maddelerine göre işin adli boyutu da devreye girer.”

En son 8 kişinin taburcu edildiğini belirten Hulusi Şahin, “Diğer vakalarımızın da durumu iyi yani yoğun bakım kötü durumlar bizim pozitif vakalarımızda yok entübe ve yoğum bakımda hastalarımız var ama bunlar olası vaka pozitif vaka değil” dedi.

Diğer Haberler