Reber Ahmet: Seyhat ve sokağa çıkma yasağı uzatılacak

Reber Ahmet: Seyhat ve sokağa çıkma yasağı uzatılacak

 Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ehmed yaptığı açıklamada, coronavirüsün yayılmasını önlemek ve mücadele kapsamında bir süredir devam eden seyahat ve sokağa çıkma yasaklarının uzatılacağını belirtti.

Kürdistan Bölgesi’nde yaklaşık 1 aydır coronavirüsün yayılmasını önlemek ve mücadele kapsamında seyahat ve sokağa çıkma yasakları uygulanmakta.

Seyahat etme ve sokağa çıkma yasakları daha önce alınan karara göre, yarın (10 Nisan) bitiyor.

Coronavirüsün yayılmasını önlemek ve mücadele kapsamında getirilen yasaklara ilişkin Basnews olarak görüştüğümüz Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ehmed, uygulanan yasakların çok faydalı ve verimli olduğunu, şayet bu yasaklar uygulamaya koyulmamış olsaydı Kürdistan Bölgesi’nde binlerce vatandaşın coronavirüsüne yakalanmış olacağını dile getirdi.

Açıklamasının devamında seyahat etme ve sokağa çıkma yasaklarını tekrardan uzatma yönünde düşüncelerinin olduğunu belirten Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ehmed, şu an durumu gözlemlediklerini, bugün veya yarın yeni yasak kararlarının ayrıntılarını açıklayacaklarını ifade etti.

Reber Ehmed açıklamalarının sonunda, herkesin belirlenen yasaklara ve sağlık kurallarına eksiksiz riayet etmesinin çok önemli olduğunu, aksi taktirde coronavirüsün yayılmasının engellenemeyeceğini ve büyük acılar yaşatacağını belirtti.

Diğer Haberler