Barzani: Öncelikli görev terörü bitirmektir

Barzani: Öncelikli görev terörü bitirmektir

Kürdistan Bölgesi eski başkanı Mesud Barzani Germiyan’a bağlı Kulaco nahiyesinde şehit düşen Kürdistan Peşmergeleri için bir taziye mesajı yayınladı ve Kürdistan Bölgesi’nde terör faaliyetlerinin engellenmesinin her şeyden daha önemli olduğuna vurgu yaptı.

Barzani, dün akşam Germiyan’a bağlı Kulaco nahiyesinde şehit düşen Kürdistan Peşmergelerine ilişkin bir taziye mesajı yayınladı. Yayınlanan mesaj şu şekilde:

“Germiyan’a bağlı Kulaco Nahiyesinde dün akşam IŞİD saldırısı sonucu Peşmerge Bakanlığı’na bağlı 5’inci Tugay’da görev yapan 2 kahraman Kürdistan Peşmergemizin şehadet haberini büyük bir üzüntü içerisinde öğrendim.

Ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyor ve üzüntülerine ortak olduğumun bilinmesini istiyorum. Yaşanan bu şehadetlerden dolayı Allah’tan herkese sabırlar diliyorum.”

Mesajının sonunda terörün sonlandırılmasına da değinen Barzani, gerçekleşen bu türden saldırılarda da görüldüğü gibi IŞİD’in halen organize bir güç olabileceğini,  güvenlik güçlerini ve vatandaşları tehdit edecek eylemlere girişebileceğini,  bu nedenle de Kürdistan Bölgesi, Irak Hükümeti ve Uluslararası Koalisyonun öncelikli görevinin terörü bitirmeye yönelik çalışmalara hız verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Diğer Haberler