Türkiye bağlı çeteler Serê Kaniye’de çamaşır makinesi için çatıştı

Türkiye bağlı çeteler Serê Kaniye’de çamaşır makinesi için çatıştı

Türkiye’ye bağlı çetelerin işgal ettikleri topraklarda ki işkence ve insanlık dışı uygulamaları devam ediyor. Gerçek anlamda bir çete gurubu olan guruplar maddi şeyler için kendi aralarında da kavga ediyor. En son olarak çamaşır makinası için yaptıkları kavga silahlı çatışmaya döndü ve dört çete yaralandı.

Suriye insan Hakları Gözlem Evi (SOHR) dün yaptığı açıklamada evleri hala talan eden gurupların Haseki’ye bağlı Serê Kaniye’de bir evde buldukları çamaşır makinasını kimin alacağı konusunda anlaşamadıklarını ve aralarındaki sözlü çatışmanın silahlı çatışmaya dönmesi nedeni ile 4 kişini yaralandığını duyurdu.
Yaralanan kişilerden ikisinin durumu ağır olduğu için Türkiye’de ki hastaneye kaldırıldığı bilgisi de açıklamada yer aldı.

Türkiye’ye bağlı çetelerin gasp ettikleri mallar için birçok kez çatıştıkları biliniyor. Geçtiğimiz günlerde de Afrin’in Raco nahiyesine bağlı Kasım köyünde de çobanlardan vergi almak istediler, kendi aralarında para bölüşürken yine silahlı çatışma yaşanmıştı.

Çetelerin halka yaptıkları işkenceler ise gün geçtikçe katlanarak artıyor. Sivil halka yapılan saldırılar, mallarına el koyma, korkutma, taciz gibi kayda geçmeyen pek çok uygulama da var.

Geçtiğimiz günlerde de Afrin’in Mıtli nahiyesine bağlı Mirkan köyünde de sivil halka saldırmışlardı. Sivil bir köylüyü yakalayarak halkın gözü önünde askeri araca bağlayıp yerlerde sürüklemişlerdi. Türkiye’ye bağlı çeteler Afrin Savunma güçlerine yardım ettiği iddiası ile ağır işkenceler yaptıkları sivil yurttaşı daha sonra beraberlerinde götürdüler.  Köylüler ve olay şahitleri bu kişinin Afrin Savunma güçleri ile bir ilişkisinin olmadığını ve sadece kendilerini korkutmak için bu kişiye işkence yapıldığın söylediler.

Diğer Haberler