Türkiye’ye bağlı çeteler Afrin’de kadınlara saldırdı

Türkiye’ye bağlı çeteler Afrin’de kadınlara saldırdı

Türk devletine bağlı çeteler bu gün Afrin’de bazı evlere saldırdı, çetelerin evlerde özellikle kadınlara karşı şiddet ve tacizde bulunduğu belirtildi.

Suriye insan Hakları Gözlem Evi (SOHR) bu gnü yaptığı açıklamada Sultan Murat guruplarının Afrinde bazı evlere saldırdığını duyurdu.

Darka Mazi kaynakları da olayı doğrulayarak saldırıya uğrayan evlerde özellikle kadınların hedef alındığını, sözlü ve fiziki taciz yaşandığını bildirdiler.

Kayaklarımızın belirtiğine göre saldırıların amacı ev sahiplerinin hiç karşılıksız evlerini terk etmeleri için yapıldı. Ev saldırısında özellikle kadınların hedef alınmasının da insanları kaçırtmak için yapıldığı belirtiliyor.

Suriye insan Hakları Gözlem Evi açıklamasında Sultan Murat guruplarından sonra şehir polisinin olayları yatıştırmak istediğini fakat Sultan Murat guruplarını kontrol edemediğini dile getirdi. Açıklamanın devamında ise halkın hala korku ve tedirginlik yaşadığını fakat gidecek yeri olmadığını belirtildi.

Afrin’de ki polis gücüde Türkiye devletine bağlı fakat her hangi bir otoriteleri bulunmadığı gibi birçoğu da Sultan Murat gurupları ile ortak iş yaptığı belirtiliyor.

Diğer Haberler