Iraklı doktorlar:  Durum kontrolden çıkacak

Iraklı doktorlar:  Durum kontrolden çıkacak

Iraklı doktorlar, coronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastanelere yığılma olduğunu ve yakın zamanda ülkede durumun kontrolden çıkacağını belirtiyor.

Reuters’a konuşan Iraklı sağlık çalışanları, ülkede ambargo, savaş, çatışma gibi birçok krizi atlattıklarını ancak virüs salgınını atlatabilmelerinin zor olduğunu söylüyor.

Zikar İl Sağlık Müdürü Dr. Haydar Hantuşi, coronavirüs nedeniyle insanların hastanelere akın ettiğini, sağlık açısından güvenli hiçbir yerin kalmadığını kaydetti.

“Sayı ne zaman patlar bilmiyoruz. Dünyanın en iyi sağlık sistemleri bile bu durum karşısında yetersiz kalıyor” diyen Hantuşi, “Mevcut rakamlar doğru değil çünkü birçok kişi hastalığı ciddiye alıp hastanelere gelmiyor” dedi.

Camilerden bu konuda uyarıda bulunduklarını kaydeden Hantuşi, “Yine de bazı kişiler eş ve kızlarının tek başlarına hastaneye gitmesine izin vermiyor” diye ifade etti.

Ayrıca sayıları milyonları bulan Şiilerin uyarıları dinlemediği ve türbe ziyaretlerine devam ettiği bildiriliyor.

Bağdat’taki Corona Gözlem Hastanesi’nden Dr. Leys Cubur, türbe ziyaretçilerine 14 gün boyunca karantinada kalmaları uyarısında bulunduklarını söyledi.

Önümüzdeki haftalarda vaka sayısının ciddi şekilde artmasından endişe ettiklerini kaydeden Cubur, yeterli derecede tıbbi malzemelerinin olmamasının da büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Cubur, “Iraklılar bunu, önceden gördükleri savaşlar gibi olduğunu düşünüyor ancak bunun görünmez bir düşman olduğunun farkında değiller. Doktorlar tek başına bu savaşı veremez” diye konuştu.

kaynak: k24

Diğer Haberler