UNİCEF’ten Türkiye’ye Haseki su kesintisi için uyarı

 UNİCEF'ten Türkiye'ye Haseki su kesintisi için uyarı

UNİCEF, Türkiye ve desteklediği grupların Serêkaniyê’deki Elûk istasyonundan su dağıtımını engellemesinin büyük risk oluşturduğuna dikkat çekti

Türkiye’nin desteklediği silahlı gruplar, Serêkaniyê’nin 6 kilometre doğusunda yer alan Elok içme suyu tesislerinden Hesekê şehir merkezine ve Til Temir’e verilen içme suyunu kesti.

Coronavirüs salgını nedeniyle ciddi sorunların yaşandığı Hesekê bölgesinde yaşayan yüz binlerce insan virüs tehlikesine rağmen elini yıkacayak su dahi bulamıyor.

Su kesintisinin ortaya çıkardığı sağlık riskleri nedeniyle UNICEF alarm düzeyinde çağrı yaptı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), yayınladığı çağrıda Hesekê bölgesindeki kadın ve çocukların su kesintisi yüzünden ciddi sağlık riskiyle karşı karşıya kaldığını belirtti ve bunun ‘kabul edilemez’ olduğunu bildirdi.

Unicef’in Suriye temsilcisi Fran Equiza, su kesintisinin başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere bölge halkını ciddi risklerle karşı karşıya bırakacağı uyarısında bulundu. Equiza, bu durumun ‘kabul edilemez’ olduğunun altını çizdi.UNICEF Temsilcisi, “Su kaynakları askeri ve siyasi kazanımlar için kullanılmamalıdır” dedi.

Elûk istasyonunun Türkiye ve desteklediği gruplar tarafından hizmet dışı bırakılması konusunda uyarı yapan UNICEF, 460 bin insanın hayatının tehlikeye atıldığını söyledi.

Diğer Haberler