Mesut Barzani’den Newroz mesajı

Mesut Barzani'den Newroz mesajı

Coronavirüs nedeniyle Kürdistan’da bu yıl Newroz kutlamaları iptal edilirken Kürdistan Bölgesel Yönetimi Eski Başkanı Mesud Barzani Newroz’a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 Barzani’nin Newroz mesajında şu ifadeler kullanıldı:

“2020 Newrozunun gelişiyle birlikte tüm onurlu şehit ailelerinin, kahraman Peşmergelerin, yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm Kürdistan halkının Newroz Bayramı’nı kutluyorum. Ne yazık ki şu an bölgemiz ve tüm dünya küresel bir tehdit ve krizle karşı karşıya.

Bu nedenle dünyadaki birçok ülkede sağlık ve ekonomide kötü durumlar yaşanmakta. Kürdistan halkı için de bu durum büyük bir tehdit unsuruna dönüştü.

 Kendimizi ne kadar korur ve buna dikkat edersek, Kürdistan halkı için bu tehdit daha az hissedilecektir. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin inisiyatiflerini ve kararlarını memnuniyetle karşılıyorum. Doktorlara, asayiş görevlilerine, polislere, Peşmerge Güçleri’ne ve bunu duygusal bir sorumluluk olarak gören tüm ekip çalışanlarına; gece gündüz çalıştıkları için teşekkür ederim” dedi.

 Barzani, “Hem yüce Allah’ın yardımıyla hem de halk ile Hükümet arasındaki işbirliğiyle bu engellerin ortadan kaldırılabileceğine inanıyorum” dedi.

 Mesud Barzani, Newroz mesajında “Newrozunuz kutlu olsun. Tüm Kürdistan halkına iyilik, mutluluk ve sağlık diliyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler