Mesrur Barzani başkanlığında ki Coronavirüs ve etkileri konulu toplantı sonuçlandı

Mesrur Barzani başkanlığında ki Coronavirüs ve etkileri konulu toplantı sonuçlandı

Kürdistan Başbakanı Mesrur Barzani’nin başkanlığında bugün coronavirüs gündemiyle gerçekleşen toplantının sonuçları açıklandı. Başbakan Barzani, coronavirüsün sağlık krizine neden olmakla birlikte Irak ve Kürdistan Bölgesi’ni de etkileyen ekonomik bir yanının da olduğunu söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani, bakanlar ve yetkililerin katılımıyla coronavirüse karşı alınan tedbirlerin konuşulduğu toplantıya başkanlık etti.

Coronavirüsle Mücadele Yüksek Komisyonu ve ilgili resmi makamlara virüsle mücadelede gösterdikleri çabadan ötürü teşekkür eden Başbakan, vatandaşların alınan sağlık tedbirlerine uygun davranmasını istedi.

Coronavirüsün dünyada yayılmasının sadece sağlık krizi olmadığını, aynı zamanda Irak ve Kürdistan Bölgesi’ni de etkileyen ekonomik bir yanının olduğunu kaydeden Başbakan, dünya pazarlarında petrol fiyatlarının düşünün de ekonomiyi etkilediğini söyledi.

9’uncu hükümetin göreve başlamasıyla birlikte sürekli Kürdistan Bölgesi’nin ekonomik gelir kaynaklarını çeşitlendireceklerini belirttiklerini söyleyen Başbakan, bununla ilgili bazı önemler aldıklarını ancak bu ajandanın uygulanmasının Irak’taki siyasi istikrarla da ilgisinin olduğunu dile getirdi. Kürdistan Bölgesi Hükümeti, siyasi partiler ve vatandaşların birliktelik içerisinde,  az bir zararla bu süreci atlatmasını umduğunu kaydeden Başbakan, hükümetin reform çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Diğer Haberler