Zebrari; Mülteci kamplarına Coronavirüs tedbiri için BM’den yardım talep ettik

Zebrari; Mülteci kamplarına Coronavirüs tedbiri için BM’den yardım talep ettik

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği’nden yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi’nde bulunan mülteci kamplarında coronavirüsün yayılmaması için BM’den yardım talebinde bulundukları dile getirildi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin BM Temsilcisi Dr. Dîndar Zêbarî’nin açıklamaya göre, “Irak Hükümeti mülteci kampları için belirlenen bütçede kısıtlamaya gittiğinden dolayı kamplarda kalan mültecilerin coronavirüsüne karşı sağlık standartlarında zorlanmaların olabileceğinden endişeliyiz” dedi.

Dr. Dîndar Zêbarî açıklamasının devamında, “Irak Hükümeti her ne kadar mültecilerin geri dönüşünün sağlanmasından yana tavır belirlemiş olsa da geçen yıldan günümüze 150 bin Iraklı mülteci Kürdistan Bölgesi’ne geldi” değerlendirmesinde bulundu.

Kürdistan Bölgesi BM Temsilcisi Zêbarî konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne bağlı bulunan uluslararası insani yardım kuruluşları da mülteci kamplarında coronavirusün yayılmasından endişe duyduklarından dolayı olabilecek tehlikeli durumlara karşı tedbirlerin alınması hususunda BM’nin Kürdistan Bölgesi Temsilciliği’nden yardım talebinde bulundular.”

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin BM Temsilcisi Dr. Dîndar Zêbarî’nin yapıtığı açıklamanın sonunda, “IŞİD’in Irak’ta yarattığı güvenlik sorunundan dolayı Irak’ın değişik bölgelerinden Kürdistan Bölgesi’ne 2 milyon kadar mülteci geldi. Yaşanan ekonomik kriz ile birlikte, Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi’nin payına düşen bütçede kısıtlamaya gidilmesi ardından, Kürdistan Bölgesi’nde bulunan mültecilerin ekonomik olarak ağır bir yük oluşturduğunu” belirtti.

Kaynak: Basnews

Diğer Haberler