Mesrur Barzani: Raperin, Kürdistan halkının meşru haklarının gasp edilmesini red mesajıdır

Mesrur Barzani: Raperin, Kürdistan halkının meşru haklarının gasp edilmesini red mesajıdır

Başbakan Mesrur Barzani Kürdistan’daki ayaklanmanın (Raperin) 29’uncu yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Raperin, Kürdistan halkının esaret ve sömürgeciliğe karşı ayaklanması ve dünyaya mesajıydı” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani, 5 Mart 1991’de Kürdistan halkının Baas rejimine karşı başlattığı büyük ayaklanmanın yıldönümünde bir mesaj yayımladı.
Kürdistan halkının büyük ayaklanmasının üzerinden 29 yıl geçtiğini hatırlatan Başbakan, “Bu vesileyle, Kürdistan halkını, kahraman Peşmergeleri ve başı dik şehit ailelerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kürdistan halkının Raperin’le dünyaya bir mesaj verdiğini belirten Başbakan, “1991 ayaklanması, Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinde esaret ve sömürgeciliğe karşı direnişte tarihsel bir dönüm noktasıydı. Kürdistan halkı, tüm dünyaya baskı, esaret ve meşru haklarının gaspedilmesini reddettiği mesajını verdi” dedi.

“Raperin, Kürdistan’ın tüm sınıf ve bileşenlerinin birlik ve beraberliğinin ürünüydü” diyen Başbakan, bu kazanımların devam etmesi için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Diğer Haberler