Rojhilat  Depremi  Başkale’de 8  Can  Aldı

Rojhilat  Depremi  Başkale’de 8  Can  Aldı

Doğu Kürdistan’da (Rojhılat) meydana gelen ve Van’da da hissedilen depremde, Başkale ilçesinde 8 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, Van’da deprem nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve enkaz altında kalanların olduğunu söyledi.

Ölenlerden 4’ünün çocuk olduğunu belirten Soylu, “AFAD ekiplerimiz Van Özpınar köyüne ulaştı, diğerlerine ulaşmak üzere. Enkaz altında vatandaşlarımızın olduğu belirtiliyor” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, “21 vatandaşımız yaralandı. Başkale Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralılardan 8 kişinin durumu kritik, diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor” açıklamasında bulundu.

Van Valiliği’nden ise, “Deprem sonrası Başkale ilçemizin Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallelerinde hasar meydana gelmiştir. AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye sevk edilmiştir” açıklaması yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da “Başkale, Saray, Gürpınar ilçelerindeki birkaç köy okulunda ufak çaplı hasar meydana geldi. Kesin hasar tespiti tamamlanıncaya kadar geçici süreyle taşımalı eğitim gerçekleştireceğiz” dedi.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Hoy kentinin Kotur ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki deprem yerel saatle 09.22’de kaydedildi.

Depremin 6 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

Van ve çevre illerde de hissedilen depremde sınıra yakın mahallelerde bazı kerpiç evler hasar gördü.

Diğer Haberler