Fesla Yusif: İngiltere demografinin değişmesini istemiyor

Fesla Yusif: İngiltere demografinin değişmesini istemiyor

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkan Yardımcısı Fesla Yusif, İngiltere’nin Rojava’da demografik yapının değişmesine karşı olduğunu söyledi.

ENKS heyeti dün İngiltere’nin Erbil Başkonsolosluğu yetkilileriyle bir araya gelmişti.

K24’e konuşan Fesla Yusif, ENKS’nin Erbil’deki İngiliz Konsolosluğu’yla gerçekleştirdiği görüşmede, Suriye’deki genel durumu, Rojava’daki gelişmeler ve özellikle Afrin, Serêkaniyê ve Girê Spî’de yaşanan göç ve demografik yapının değiştirilmesinin ele alındığını söyledi.

Fesla Yusif, İngiltere’nin bu üç bölgede demografik yapının değişmesine karşı olduğunu vurguladı.

Görüşmede, İngiliz yetkililerin İngiltere’nin yeni Suriye anayasasında Kürtlerin haklarını desteklediklerini ifade ettiğini vurgulayan Yusif, “Biz İngilizlere Kürtlere verdikleri desteğin, Kürtlerin terörizm karşısında verdiği fedakarlık kadar olmadığını söyledik” dedi.

Yusif ayrıca, İngiliz tarafının kendilerine Kürt birliğinin önemini vurguladığını ve Kürtlerin birlik konusunda attıkları adımları desteklediklerini söylediğini ifade etti.

ENKS yetkilisi, İngiltere’nin güçlü bir devlet ve IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon’un bir üyesi olduğunu ancak Suriye meselesindeki rolünün şu ana kadar belirsiz olduğunu da söyledi.

Yusif, İngiltere’nin de içerisinde bulunduğu uluslararası toplumun 9 yıldır Suriye’de devam eden katliamlara sessiz kaldığını, Rusya, Türkiye ve İran’ın Suriye meselesini Cenevre’den Astana ve Soçi’ye taşıyarak savaşın diğer bölgelerde daha da alevlenmesine sebep olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler