Lahor Cengi- PKK işbirliğine dönük yeni bir iddia daha

Lahor Cengi- PKK işbirliğine dönük yeni bir iddia daha

Bu gün Güney Kürdistan’da yayın yapan BasNews sitesi yayınladığı bir haberde PKK’nin Lahor Cengi’nin eş başkanığını desteklediğini belirtti.

Haberde, Kürdistan İşçi Partisi (PKK), bazı sebeplerden dolayı 16 Ekim İhanet ekibinin baş aktörlerinden Lahor Cengi’nin Kürdistan Yurtseverler Birliği Eş Başkanı olmasını destekliyor dendi.

Basnews ulaştığı bilgilere göre, PKK, Lahor Cengi’nin YNK eşbaşkanı olması için dolaylı bazı yöntemlerle destek sunuyor. PKK’nin Lahor Cengi’ye destek vermesindeki en büyük etkenin, PKK’nin Süleymaniye sınırlarında gümrük ve vergi toplamasına Lahor Cengi’nin göz yumması olarak gösteriliyor yorumunda bulundu.

Ayrıca yazıda konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan eski YNK Yönetim Kurulu Üyesi Mihemed Wetman’ın yorumlarına da yer verildi. Wetman PKK’nin Süleymaniye il sınırında çalışma ve faaliyetlerinin devam ettiğini, ofislerinin bulunduğunu, ayrıca gümrük noktalarının çalışmalarını yürüttüğünü ve Lahor Cengi’yle karşılıklı olarak birbirlerine göz yumduklarını dile getirdi.

 Wetman açıklamasının devamında, Lahor Cengi ile PKK arasında karşılıklı göz yumma durumunun olmaması halinde, PKK’nin Süleymaniye il sınırlarında bu kadar rahat çalışma yürütemeyeceğine dikkat çekti.

Diğer Haberler