Başkan Neçirvan Barzani, Bağdat’taki Kürt temsilcilerle görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, Bağdat’taki Kürt temsilcilerle görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak Parlamentosu’ndaki Kürdistani grupların temsilcileri ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Kürdistan Bölgesi başkan yardımcıları Cafer Şeyh Mustafa ve Mustafa Seyyid Kadir’in yanı sıra Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşir Haddad da katıldı.

Yaşanan gelişmeler karşısında Irak Parlamentosu’ndaki Kürdistani grupların ortak hareket etmesi ve ortak Kürdistani Fraksiyon oluşturulmasının konuşulduğu toplantıda, Bağdat’taki resmi kurumlarla olan ilişkiler ve yaşanacak gelişmelere karşı yol haritasının belirlenmesi masaya yatırıldı.

Toplantıda, Irak’ta yaşanan gelişmelere karşı ortak tutum sergilenmesi konusunda görüş birliğine varılırken, Irak’ta yaşanan gelişmelerin önemli olduğu ve göstericilere yönelik şiddetin kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Yeni kurulacak Irak Hükümeti’ne destek konusunda Kürdistan Bölgesi’nin yüksek menfaatleri, Kürdistan halkının anayasal hakları ve Kürdistani bölgeler sorununun çözümünün esas alınması gerektiğinin kaydedildiği toplantıda, yeni hükümetle ilgili görüşmelerin tüm Kürdistani tarafların koordinasyonu çerçevesinde olması gerektiği vurgulandı.

Diğer Haberler