Reform için önemli adım: Kürdistan Bölgesi Başkanı reform yasasını imzaladı

Reform için önemli adım: Kürdistan Bölgesi Başkanı reform yasasını imzaladı, Neçirvan Barzani, Mesrur Barzani

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda onaylanan ve Kürdistan Bölgesi Başkanlığına sunulan reform yasasını imzaladığını belirtti.

 Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani açıklamasında, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin hazırlayıp sunduğu ve Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nun onayladığı reform yasasını bugün imzaladığını duyurdu.

 Reform yasasında kararlaştırılan kanunların çok önemli olduğuna vurgu yapan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, farklı konularda da reformların devam edeceğini dile getirdi.

 Neçirvan Barzani açıklamasının sonunda, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin ortak bir yasa tasarısı ile emeklilik konusunda bir çalışma yürütmesini, tasarıyı Kürdistan Bölgesi Parlamentosuna sunmasını, Kürdistan Bölgesinde görev yapan bütün memurların tek bir yasa ile emekliliğine karar verilmesi gerektiğini ve bu şekilde insanların haklarının gasp edilmesinin önüne geçilebileceğini vurguladı.

 Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani tarafından bugün imzalanan reform yasası, ağırlıklı olarak maaş, fon, imtiyazlar ve emeklilik konularını içermekte.

Diğer Haberler