Başbakan:  1 Şubat Şehitleri Anma Törenine  Katıldı

Başbakan:  1 Şubat Şehitleri Anma Törenine  Katıldı

Başbakan Mesrur Barzani, 1 Şubat 2004’te Erbil’de Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) parti binalarına yönelik bombalı terör saldırılarıyla, tüm Kürdistan’ın hedef alındığını belirtti.

1 Şubat Şehitleri’yle ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Başbakan Mesrur Barzani, “Bugün Erbil’deki 1 Şubat 2004 terör saldırısının kurbanlarını anıyoruz” dedi.

“Bu, tüm Kürdistan’a, Kürdistan’ın değerlerine ve birlikte yaşama karşı bir saldırıydı”  diyen Başbakan, “Şehitleri ve ailelerini hatırlarken, birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani, bugün 1 Şubat Şehitleri için düzenlenen anma törenine katılarak, anıta çelenk bıraktı.

Başbakan Mesrur Barzani’nin katılımıyla başkent Erbil’deki Sami Abdurrahman Parkı’nda, 1 Şubat Şehitleri, 16’ncı yılında anma töreni düzenlendi.

Törene, Kürdistan Bölgesi yetkililerinin yanı sıra çok sayıda yabancı diplomat da katılarak, şehitler anıtına çelenk bıraktı.

1 Şubat 2004’te Kurban Bayramı’nın birinci günü vatandaşların bayramlaşması sırasında Erbil’de Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) parti binaları bombalı terör saldırılarıyla hedef alınmış, saldırılarda 101 parti yönetici ve kadrosu şehit düşmüştü.

Diğer Haberler