TSK uçaklarının bombalamasında bir yurttaş şehit düştü

TSK uçaklarının bombalamasında bir yurttaş şehit düştü PKK, Kurdistan, Güney

Güney Kürdistan’da  TSK’ya bağlı savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda bir vatandaş şehit düştü, bir kişi ise yaralandı.

Dün gece PKK’nin kamplarının varlığı gerekçesi ile TSK savaş uçakları Duhok’un Akre ilçesine bağlı Dinartê nahiyesinin Kafiya köyünü bombaladı.

Darka Mazi kaynaklarının edindiği bilgilere göre bombalamanın olduğu zaman köye bazı işlerini görmeye giden  Peşmerge Seid Hebib Serani şehit düştü. 6 çocuk babası olduğu öğrenilen Serani’nin cenazesi ailesi tarafından alındı.

Dün saat 04:00 sıralarından köyün bombalanması üzerine köyde bulanan 11 kişi ile iletişim kesilmişti.  Daha sonra köylülelerin yakın bir mağaraya sığındığına dair bilgi alındı. Yapılan aramada ise Şehit Peşmerge Seid Hebib Serani’nin cenazesine ulaşıldı.

Aynı olayda Nizar Şeiban Kafi isimli vatandaş ise yaralandı.  Diğer kişiler ise yara almadan kurtuldu.

PKK gerillalarının kendini gizleme amaçlı köylere yakın yerlere ve köylerin içine girmeleri köylerinde Türk ordusunun savaş uçakları tarafından hedef alınmasına yol açıyor. Bölge halkı hedef olmamak için bir çok zaman PKK’nin köylerinden uzak kalmasını talep etti.

Diğer Haberler