Neçirvan Barzani ve Trump görüşmesinde neler söylendi?

Neçirvan Barzani ve Trump görüşmesinde neler söylendi?

Davos’ta düzenlenen 50. Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen 50’nci Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF)  ikinci gününde ABD Başkanı Donald Trump ile Erbil saati ile   12:50 bir araya geldi.

Görüşmenin yapıldığı salonda ABD bayrağının yanına Kürdistan bayrağı da asıldı.

Görüşmede Neçirvan Barzani, “Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Görüşme fırsatı için Sayın Başkan Trump ve ABD yönetimine teşekkür ediyorum. Amerika’nın bize verdiği destek için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Trump ise IŞİD  hilafetini yıktıklarını ve bölgede güvenliği sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Trump ayrıca Neçirvan Barzani’ye Kürdistan başkanı diye hitap ederek şunları söyledi: “Kürdistan Başkanı Barzani ile bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim. Biz uzun zamandır bir araya gelmeyi planlıyorduk. Birlikte iyi işlere imza attık”

Trump konuşmasının devamında Rojava Kürdistanına ilişkin ise şunları söyledi: Rojava’daki ABD güçlerinin varlığına ilişkin de konuşan Trump, “ Suriye’nin sınır bölgelerinde varlığımız söz konusu, güvenli bölge olarak adlandırılan bölgede Türkiye ile çok iyi işler yaptık. Şahsen ben bu durumu önemli görüyorum. Biz bölgedeki petrolün güvenliğini gayet iyi koruyoruz” ifadesini kullandı.

Zirvede bu yıl 224 panel, konuşma ve toplantı yapılıyor. 774 kişi zirvede konuşma yapacak.

Davos Zirvesi’nde 117 ülkeden 3 bin iş insanı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi yer alıyor.

Zirve kapsamında yapılacak toplantılarda, iklim değişikliği başta olmak üzere ticari, ekonomik ve diplomatik konular ele alınıyor.

Beyaz Saray, ABD Başkanının bugün Başkan Neçirvan Barzani ile bir araya geleceği açıklanmıştı.

 

 

Diğer Haberler